Det arbejdende menneske – jeg arbejder, altså er jeg?

Halløj der. Ja lige præcis – dig.
Kunne jeg friste med et lille tanke-eksperiment?

Et lille eksperiment der hverken gør ondt eller tager lang tid. Når du nu alligevel sidder her ved skærmen. Du kan gøre det som en lille overspringshandling eller en velfortjent pause fra arbejdet. Det er et ganske ufarligt eksperiment, der måske kan sætte livet lidt i perspektiv, hvis du altså er en voksen i den arbejdsdygtige alder, og vel at mærke i arbejde.

Lad os sige, at du her til aften går i seng vel vidende, at med den nye dags komme, vil du ikke længere kunne arbejde med det du er uddannet til, det du er god til, det du er glad for og identificerer dig med. Hvordan ville du møde den nye dag?

På samme måde og med samme intention som du plejer?
Ville du se nye muligheder eller begræde det tabte?
Ville du springe let og elegant ud af sengen fuld af positiv energi og straks trække i arbejdstøjet? Ville du vågne ængstelig og nedslået over livets barske realiteter eller ville du trampe kampberedt ud i verden væbnet til tænderne med vrede?
Eller måske en forvirret blanding af det hele?

Med kroniske smerter som følgevend, trækker jeg hver morgen på min viljestyrke for at få kroppen til at samarbejde og komme ud af sengen. Jeg væbner mig med tålmodighed overfor mig selv, finder kampgejsten frem og går igang fra en ende af.

Jeg kigger indad. Beskriver personlige kvaliteter, omformulerer fagligheder, finder uanede kompetencer, erkender og arbejder på svagheder. Skubber (økonomiske) bekymringer og negativitet bagerst i tanke-køen og forfordeler gode, konstruktive eller kreative tanker.

Indimellem bliver jeg overmandet af modløshed og ønsker bare at blive liggende i fosterstilling under dynen. Men min grundlæggende glæde ved livet og dets muligheder tillader mig ikke at blive liggende ret længe. Den allierer sig igen med viljestyrken, hanker op i mig, og indgyder mig entusiasme og håb for fremtiden, så jeg atter rejser mig fra sengen med engagement og intention.

Jeg. Vil. Altså. Er. Jeg.

Rigtig god arbejdslyst uanset hvad du arbejder med lige nu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.